Coğrafya dersinde çiftçilik yapıyorlar.
Bursa’nın İnegöl ilçesinde bulunan Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi’nde öğrenciler, coğrafya dersi kapsamında okul bahçesine kurdukları seralarda ürün yetiştiriyor. Sınıftaki teorik derslerin dışında günlerini seralarda geçiren öğrenciler yaklaşık iki ay sonra ektikleri ürünlerin hasadını yapacak.
Bu uygulamayı hayata geçirerek öğrencilerine hem doğa sevgisini kazandırmaya çalıştırdıklarını hem de yaşayarak öğrenme fırsatı sağladıklarını belirten coğrafya öğretmeni Hüseyin Demirtaş, “Doğanın öğrencilere sevdirilmesi, benimsenmesi amacıyla böyle bir çalışmaya başvurduk. İki saatlik coğrafya dersi sınıflarda tam olarak anlaşılamıyor. Biz de burada öğrencilerimize uygulamalı olarak coğrafyayı öğretmeye ve sevdirmeye çalışıyoruz. Ayrıca öğrencilerimizin grup çalışma içerisinde olması, birbirine destek vermesi, dayanışma içerisinde olması ve belli bir sorumluluk kazandırılmasını sağlıyoruz. Günümüz koşullarında bilgide üretim yapılıyor, biz aynı zamanda toprakta da üretimi öğrencilerimize yansıtmak istiyoruz. Şimdilik domates, biber, salatalık, patlıcan, patates, kabak gibi ürünlerin fidelerini ektik. Birkaç ay içerisinde hasat yapacağız. Gübre, ilaç gibi katkı malzemeleri vermeden doğal olarak yetiştiriyoruz” dedi.
‘TOPRAK İNSANI OLGUNLAŞTIRIR’
10’uncu sınıf öğrencisi Ahmet Sami Çiğdem, “Çoğu arkadaşım gibi ben de soğan bile ekmeyi bilmezken, şimdi tüm ürünleri ekebilir duruma geldik. Arkadaşlarımızla ürün yetiştiriyoruz. Toprakla haşır neşir olduk. Toprak insanı olgunlaştırır” diye konuştu.
Okul Müdürü Durmuş Karadeniz de “Öğretmenimizin talebi üzerine böyle bir çalışma yapılarak seralar kuruldu. Öğrenciler ürün ekti. Derslerin dışında boş zamanlarında gelip burada çalışıyorlar. Üretici gençler yetiştirmek için çalışıyoruz” dedi.
Kaynak: Hürriyet
Yorum Yapılmamış